Kepler Cheuvreux voorziet aandeleninkoop van 5 miljard euro in 2025.

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft een hoger dan verwacht rendementsdoel gesteld van 14 procent voor 2027, wat de belangrijkste focus zal zijn van de beleggersdag vandaag. Dat stelde Kepler Cheuvreux maandag in een rapport in reactie op de nieuwe financiële doelstellingen die de bank presenteerde.

ING verwacht tot 2027 de marges te kunnen verhogen met een samengestelde jaarlijkse inkomstengroei van 4 tot 5 procent, tegenover een kostengroei van 3 tot 4 procent. De impliciete winst, voor voorzieningen voor oninbare leningen, is daarmee 2 tot 12 procent hoger dan de consensusverwachting, volgens analist Benoit Pétrarque van Kepler Cheuvreux.

ING verwacht dat de fee-inkomsten tussen 2024 en 2027 met 1 miljard euro zullen stijgen, wat overeenkomt met een samengestelde groei van 9 procent per jaar. Dat is zeer positief voor de waarde van het aandeel, aldus Pétrarque.

Handhaving van de doelstelling van 12,5 procent kapitaalbuffer per eind 2025, betekent dat er in 2025 voor tenminste 5 miljard euro aan aandelen zal worden ingekocht. En ook dat is zeer positief volgens Kepler.

Het aandeel ING noteerde maandag 3,1 procent hoger op 15,81 euro. Pétrarque rekende ook op meer dan 3 procent koerswinst, met ruimte voor extra koerswinst na de verkoopgolf van vorige week. Kepler herhaalde maandag het koopadvies voor ING met een koersdoel van 21,00 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999


© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.