Opmerkelijk nieuws uit de wereld van crypto hedgefondsen: hun blootstelling aan de bitcoin-markt is drastisch gedaald tot niveaus die we sinds oktober 2020 niet meer hebben gezien. Dit blijkt uit een recent rapport van ETC Group.

André Dragosch, hoofd van het onderzoek bij ETC Group, legde uit:

Crypto hedgefondsen hebben de handdoek echt in de ring gegooid wat betreft bitcoin. De blootstelling aan de bitcoin-markt is de afgelopen 20 handelsdagen teruggebracht tot slechts 0,37, het laagste niveau sinds oktober 2020.

Dit is ook terug te zien in onderstaande afbeelding:

Hedgefondsen: Pro-cyclische aard en timing op de markt

Dragosch benadrukte dat het moeilijk is om de exacte redenen voor deze daling vast te stellen, gezien de verschillende strategieën binnen de crypto hedgefondsindustrie. Hij voegde eraan toe dat deze afname in blootstelling samenvalt met een voortdurende uitstroom van activa uit crypto exchange-traded producten (ETP’s).

Dragosch geeft aan dat hedgefondsposities typisch sterk pro-cyclisch zijn.

Dit betekent dat ze vaak een slechte timing hebben op de markt. Wanneer de markt opnieuw begint te stijgen, zouden ze gedwongen kunnen worden om weer de markt in te gaan, wat belangrijk ‘droog poeder’ is voor de komende opwaartse fase.

Bron: The Block
Foto: iStock