De Deense farmaceut Zealand Pharma heeft zijn aandelen zien stijgen met bijna 23% na positieve resultaten van een vroeg stadium studie naar hun gewichtsverliesmedicijn petrelintide. In de studie, uitgevoerd met een langwerkend amyline-analogon, bleek dat patiënten die 16 weken lang hoge doses kregen, gemiddeld een gewichtsverlies van 8,6% bereikten. Dit terwijl het placebo-effect slechts een gewichtsverlies van 1,7% veroorzaakte.

In de onderstaande afbeelding zien we het koersverloop van Zealand Pharma:

Veiligheid en verdraagbaarheid van petrelintide

Petrelintide is veilig gebleken en goed verdragen op alle dosisniveaus volgens Zealand Pharma. Het medicijn toonde potentieel als alternatief voor bestaande GLP-1 receptor agonisten zoals Ozempic van Novo Nordisk, dat wereldwijd populair is vanwege zijn effecten op gewichtsverlies.

David Kendall, chief medical officer bij Zealand Pharma, benadrukte:

Deze resultaten ondersteunen onze overtuiging dat petrelintide een belangrijke rol kan spelen als alternatief voor incretine-gebaseerde therapieën voor de behandeling van overgewicht en obesitas.

Analisten van Jefferies lieten weten dat petrelintide “alle vakjes aankruist” en dat amyline mogelijk een meer verdraagzaam alternatief kan bieden voor GLP-1’s, met vergelijkbare potentie voor gewichtsverlies.

Naast petrelintide test Zealand Pharma ook het gewichtsverliesmedicijn survodutide in samenwerking met Boehringer Ingelheim.

Eerdere positieve resultaten van survodutide in een fase 2 studie in februari hadden ook al geleid tot een flinke stijging van de aandelenkoers van Zealand Pharma.

 

Bron: CNBC
Foto: iStock