Op maandag daalde Nvidia’s aandelenkoers met 6,7%, wat de derde opeenvolgende dag van verlies markeerde. Sinds kortstondig de waardevolste onderneming ter wereld te zijn geweest, is het aandeel nu 13% gezakt vanaf zijn hoogtepunt vorige week.

In de volgende grafiek zien we het koersverloop van Nvidia:

Nvidia-aandelen zijn “overmatig geliefd”

De daling van Nvidia had ook gevolgen voor andere technologieaandelen, zoals Super Micro Computer en Dell, die beide aanzienlijke verliezen leden. Beleggers lijken nu winsten te willen veiligstellen na maanden van sterke groei in Nvidia en vergelijkbare momentum-aandelen.

Stephanie Link van Hightower zegt dat Nvidia-aandelen “overmatig geliefd” zijn en dat er elders in de technologie-sector mogelijk betere risico-rendement-verhoudingen te vinden zijn. Ze benadrukt dat hoewel de groei van Nvidia nog niet voorbij is, het bedrijf een sterke opmars heeft gehad.

Nog een nieuwe groeicyclus mogelijk

Er wordt echter verwacht dat Nvidia kan blijven profiteren van de vraag naar zijn AI grafische verwerkingseenheden (GPU’s), vooral van grote klanten zoals Microsoft, Google en Amazon.

Het bedrijf staat op het punt om later dit jaar zijn nieuwe generatie AI-chips, genaamd Blackwell, te leveren. Dit zou een nieuwe groeicyclus kunnen inluiden.

Ray Wang, oprichter van Constellation Research, gelooft dat Nvidia’s prestaties de komende 18-24 maanden zullen aanhouden en beschouwt de huidige dip als een koopkans.

Bron: CNBC
Foto: iStock