Voorzitter van de Securities and Exchange Commission (SEC), Gary Gensler, heeft aangegeven dat het proces voor de lancering van de eerste spot Ether exchange-traded funds (ETFs) “soepel verloopt”. Gensler noemde nog geen specifieke datum voor de goedkeuring van de Ether ETFs. Analisten suggereren echter dat dit mogelijk al in de eerste week van juli kan plaatsvinden.

Vermogensbeheerders moeten volledige openbaarmaking doen

Gensler benadrukte dat het cruciaal is dat vermogensbeheerders volledige openbaarmaking doen in hun registratieverklaringen voordat deze effectief kunnen worden.

Op 23 mei heeft de SEC al goedkeuring verleend aan 19b-4 indieningen van acht ETF-aanvragers. Maar deze moeten nog hun definitieve Form S-1 indienen voordat ze daadwerkelijk kunnen worden verhandeld.

Politieke kritiek op SEC’s Crypto-regulering

Het debat over de regelgeving rond crypto heeft ook politieke implicaties gekregen. In opmerkingen van onder meer Donald Trump en Mark Cuban werd de SEC bekritiseert voor haar aanpak.

Gensler weerlegde deze kritiek door te stellen dat de SEC zich strikt houdt aan de bestaande wetgeving om de Amerikaanse investeerders te beschermen tegen mogelijke risico’s in de markt.

De uitspraken van Gensler hebben reacties uitgelokt vanuit verschillende hoeken van de cryptogemeenschap. Ripple CEO Brad Garlinghouse noemt Gensler’s opmerkingen “complete onzin” en zegt dat hij belangrijke ontwikkelingen zoals FTX negeert.

Bron: Cointelegraph
Foto: iStock