Het Franse IT-dienstenbedrijf Atos staat opnieuw onder druk nu het reddingsplan van zijn grootste aandeelhouder is mislukt. Onepoint, onder leiding van David Layani, heeft zich teruggetrokken nadat hun voorstel niet tot overeenstemming leidde. Dit gebeurde nadat Atos hun plan verkoos boven een concurrerend voorstel van de Tsjechische miljardair Daniel Křetínsky.

De aandelen van Atos kelderden met 12% na het nieuws:

Atos’ herstructureringsplan verloopt moeizaam

Volgens Onepoint waren de voorwaarden niet vervuld om tot een overeenkomst te komen die zou leiden tot een blijvende oplossing voor de financiële herstructurering.

Atos, met een zware schuldenlast van €4,8 miljard, zoekt nu dringend naar een herstructureringsoplossing. Na meerdere CEO-wisselingen en een koersdaling heeft het bedrijf een herzien herstructureringsvoorstel ontvangen van obligatiehouders.

Jean-Pierre Mustier, voormalig CEO van UniCredit, werd in oktober 2023 voorzitter van Atos om het bedrijf financieel stabiel te maken.

Gesprekken met Daniel Křetínsky zouden zijn derde poging zijn om een deal te sluiten, ondanks onzekerheid bij crediteuren.

De Franse overheid overweegt €1 miljard te investeren in strategische delen van Atos voor nationale veiligheid.

 

Bron: Financial Times
Foto: iStock