Volgens een rapport van Bitwise CIO Matt Hougan kunnen Ether spot exchange-traded funds (ETFs) naar verwachting binnen de eerste 18 maanden een netto instroom van $15 miljard zien. Potentiële instromen kunnen worden geschat door de relatieve marktkapitalisaties van bitcoin en ether te vergelijken, aldus het rapport. Bitcoin profiteert van een first-mover voordeel, wat de instromen in spot ether ETF’s kan verminderen.

“Bitcoin ETFs naar $100 miljard, Ether ETFs $35 miljard”

Het rapport merkte op dat investeerders in de VS al $56 miljard hebben geïnvesteerd in spot bitcoin ETFs sinds hun introductie in januari. Dit bedrag zou tegen het einde van 2025 kunnen stijgen tot meer dan $100 miljard, als grote financiële instellingen deze producten goedkeuren voor handel op hun platforms.

Hougan benadrukte het volgende:

Het gebruik van dit $100 miljard cijfer als referentie, zouden spot ether ETFs $35 miljard aan activa moeten aantrekken om gelijk te komen met bitcoin, een proces dat ik verwacht ongeveer 18 maanden zal duren.

Het eerste-mover voordeel van bitcoin kan echter de instroom in spot ether ETFs beïnvloeden, volgens Hougan. Hij stelde vast dat in Canada ether ETFs momenteel slechts 22%-23% van het totale beheerd vermogen uitmaken, wat iets onder hun marktkapitalisatiegewicht ligt.

Sommige investeerders hebben alleen in bitcoin ETFs geïnvesteerd, denkend dat ze voldoende blootstelling aan crypto hadden. Dit kan de verwachte netto instroom naar ether ETFs in de VS tot $18 miljard verlagen, met extra factoren die mogelijk nog eens $3 miljard afsnoepen.

Bron: CoinDesk
Foto: iStock