Revolut’s CEO Nikolay Storonsky toont zich vol vertrouwen over de toekenning van een Britse banklicentie, nadat het bedrijf een recordwinst van $545 miljoen behaalde in 2023. De fintech reageert positief op de groeiende gebruikersaantallen en inkomstendiversificatie.

Vertragingen: Revolut’s lange weg naar een banklicentie

Sinds Revolut in 2021 de aanvraag indiende, heeft het te maken gehad met vertragingen. Ondanks deze obstakels blijft Storonsky optimistisch over de goedkeuring van de banklicentie, die Revolut in staat zal stellen om leningen aan te bieden in het Verenigd Koninkrijk.

We zijn hoopvol dat we de banklicentie binnenkort krijgen. De omvang van Revolut is als een van de grootste fintechs en heeft bijgedragen aan de tijdsduur van het goedkeuringsproces.

De goedkeuring van de banklicentie zou Revolut in staat stellen om haar dienstenaanbod uit te breiden met financiële producten zoals creditcards en hypotheken. Ook kan het een overeenkomst sluiten met SoftBank om zijn aandelen te unificeren, waardoor het voldoet aan de regelgevende eisen.

Revolut’s doorbraakjaar in 2023

Revolut rapporteerde dinsdag een winst voor belastingen van £438 miljoen ($545 miljoen) in 2023, tegenover een verlies van £25,4 miljoen in 2022. De omzet steeg met 95% vergeleken in 2022, gedreven door een recordtoename van 12 miljoen gebruikers en sterke prestaties in verschillende zakelijke sectoren.

Chief Financial Officer, Victor Stinga zei:

We beschouwen 2023 als een doorbraakjaar op het gebied van groei en winstgevendheid.

In 2023 beleefde Revolut een doorbraakjaar met sterke groei en winst, gedreven door klantengroei en hogere rente-inkomsten. Financiële discipline en investeringen in marketing waren cruciaal, terwijl het bedrijf ook focuste op zakelijke bankoplossingen.

 

Bron: CNBC
Foto: iStock