Analisten van Goldman Sachs en het Massachusetts Institute of Technology (MIT) hebben diepgaand onderzoek gedaan naar de toekomst van kunstmatige intelligentie (AI) in de investeringswereld. Ze onderzochten of de huidige groei van AI duurzaam is of dat er sprake is van een potentiële zeepbel.

Verdeelde meningen over de toekomst van AI

De meningen van experts zijn verdeeld. Drie economen van Goldman Sachs zijn optimistisch en geloven dat de langverwachte killer-applicatie voor AI binnenkort zal komen. Aan de andere kant zijn een Goldman Sachs econoom en een professor van MIT voorzichtiger, vooral op korte termijn.

Professor Daron Acemoglu van MIT waarschuwt:

Echte transformatieve veranderingen in generatieve AI zullen niet snel plaatsvinden, mogelijk zelfs niet binnen de komende 10 jaar.

Goldman Sachs-analist Kash Rangan benadrukt dat, ondanks de hoge investeringsbedragen, de vooruitzichten juist positief zijn:

De uitgaven zijn vandaag zeker hoog in absolute dollars. Maar deze kapitaalinvesteringscyclus lijkt veelbelovender dan zelfs vorige kapitaalinvesteringscycli.

Zoektocht naar de “killer application” van AI

De investeringen en uitgaven in AI worden momenteel gezien als minder revolutionair dan vorige technologische cycli. Hoewel de exacte “killer application” van AI nog niet duidelijk is, denken sommige analisten dat de huidige groeitrend kan voortduren.

Er wordt voorspeld dat meer dan $1 biljoen zal worden besteed aan AI, vooral in infrastructuur, wat cruciaal zal zijn voor het ondersteunen van toekomstige financiering.

 

Bron: Cointelegraph
Foto: iStock