Taiwan Semiconductor Manufacturing Co (TSMC), ’s werelds grootste contract chipmaker, heeft indrukwekkende resultaten behaald in het tweede kwartaal van dit jaar. De omzet voor de periode april-juni kwam uit op T$673,51 miljard (ongeveer $20,67 miljard), een stijging van 32% vergeleken met vorig jaar.

De aandelen van TSMC zijn dit jaar met 76% gestegen, wat aanzienlijk hoger is dan de bredere markt. In de volgende grafiek zien we het koersverloop van TSMC:

Sterke kwartaalprestaties gedreven door AI-vraag

TSMC rapporteerde sterke kwartaalcijfers met een omzet tussen $19,6 miljard en $20,4 miljard, gedreven door de vraag naar AI. Het bedrijf, dat klanten zoals Apple en Nvidia bedient, heeft zijn marktleiderschap versterkt met deze prestaties.

Volgens een schatting van LSEG SmartEstimate wordt verwacht dat TSMC een stijging van 30% op jaarbasis zal rapporteren in de nettowinst van het tweede kwartaal.

TSMC’s aandelen zijn sterk gestegen en de marktwaarde bereikte kortstondig $1 biljoen.

Het bedrijf met een huidige marktkapitalisatie van $830 miljard zal op 18 juli de resultaten voor het tweede kwartaal bekendmaken, inclusief toekomstige plannen en vooruitzichten.

Bron: CNBC
Foto: iStock