Het aantal gebruikers van Ethereum Layer 2 rollup-oplossingen, zoals optimistische en zero-knowledge (ZK) rollups, heeft zijn diepste punt van het jaar bereikt. Afgelopen week waren er slechts 34.920 unieke storters, een daling van 33% vergeleken met de voorgaande week. Ook de Total Value Locked (TVL) is gedaald, met meer dan 20% sinds juni. 

Daling mogelijk door gebrek nieuwe dApps

Deze ontwikkeling staat in schril contrast met het hoogtepunt in april, toen wekelijks meer dan 250.000 gebruikers werden genoteerd.

Er wordt gewezen op verschuivende voorkeuren onder gebruikers en een gebrek aan nieuwe dApps in het ecosysteem als mogelijke oorzaken.

De totale waarde die vergrendeld is (TVL) in deze rollups is eveneens gedaald van een piek van $25,7 miljard naar $20,5 miljard nu. Dit is een daling van meer dan 20% sinds juni.

Hoewel het jaar tot nu toe een stijging van 74,77% in TVL heeft gezien, is de recente daling in gebruikers opmerkelijk. Opvallend is ook de toename in unieke terugtrekkers bij ZK rollups, wat bijdraagt aan de verminderde gebruikersbetrokkenheid.

 

Bron: The Block
Foto: iStock