JPMorgan Chase heeft sterke resultaten laten zien in het tweede kwartaal van dit jaar. De bank rapporteerde een winst van $4,26 per aandeel, hoger dan de verwachte $4,19. De totale omzet steeg naar $50,99 miljard, vergeleken met de geschatte $49,87 miljard.

Ondanks de goede resultaten daalde de aandelen van JPMorgan lichtjes met 1% in de voormarkthandel. In de volgende grafiek zien we het koersverloop van JPMorgan:

Dimon waarschuwt voor inflatie en geopolitieke risico’s

CEO Jamie Dimon waarschuwde voor mogelijke toekomstige risico’s, zoals toenemende inflatie en rentetarieven. Hij benadrukte:

De geopolitieke situatie blijft complex en potentieel gevaarlijk.

Dimon maakte zich zorgen over de economische impact van wereldgebeurtenissen die hij vergeleek met de situatie na de Tweede Wereldoorlog.

Octavio Marenzi, CEO van consultingbedrijf Opimas, merkte op dat JPMorgan goed heeft gepresteerd ondanks een uitdagende renteomgeving. Hij zei echter ook:

We zien dat de reguliere bankactiviteiten beginnen te haperen. De voorzieningen voor kredietverliezen zijn aanzienlijk gestegen, wat aangeeft dat JPMorgan zich voorbereidt op een moeilijkere periode in de Amerikaanse economie.

Sterke prestaties in investeringen en aandelenhandel

Vooral de investeringsbankactiviteiten deden het goed, met een stijging van 52% in de vergoedingen. Ook het handelen in aandelen leverde positieve resultaten op. Zo steeg de omzet uit aandelentransacties met 21% naar $3 miljard.

In de komende dagen en weken zullen ook andere grote banken zoals Wells Fargo, Citigroup, Goldman Sachs, Bank of America en Morgan Stanley hun resultaten bekendmaken. Dit zal meer inzicht geven in de algehele gezondheid van de financiële sector.

Bron: CNBC
Foto: iStock