De aandelen van Trump Media & Technology Group zijn bijna 40% gestegen, nadat voormalig president Donald Trump het doelwit was van een moordaanslag tijdens een rally in Pennsylvania. Trump zelf meldde lichte verwondingen en een kort ziekenhuisverblijf na het incident. Daarnaast stond hij de ochtend erna alweer op de golfbaan.

In de volgende grafiek zien we het koersverloop van Trump media:

Speculatie over verkiezingssucces Trump

De CEO van Trump Media, Devin Nunes, benadrukte het belang van een grondig federaal onderzoek naar de aanval en riep op tot extra veiligheidsmaatregelen voor Trump. Nunes sprak zijn medeleven uit naar de slachtoffers van de aanval.

Analisten speculeren dat de gebeurtenis de kans vergroot dat Trump succes zal boeken in de komende verkiezingen. Rob Casey, partner bij Signum Global Advisors benadrukte het volgende:

De gebeurtenissen op zaterdag versterken, als ze iets doen, het argument dat President Donald Trump de verkiezingen in november zal winnen. Ik denk dat dit is waar de markten vanavond op hebben gereageerd.

Waarschuwing voor investeerders bij Trump Media

Trump Media, eigenaar van het sociale mediaplatform Truth Social, heeft een tumultueuze handelsperiode doorgemaakt, vooral na Trump’s veroordeling. Het bedrijf rapporteerde een aanzienlijk verlies in het eerste kwartaal en waarschuwde investeerders voor mogelijke negatieve effecten als Trump andere sociale mediaplatforms zou gebruiken.

Truth Social, hoewel gelanceerd, heeft moeite gehad om zijn gebruikersbestand uit te breiden.

Bron: CNBC
Foto: iStock