De goudprijs heeft opnieuw een recordhoogte bereikt, gestuwd door toenemende verwachtingen dat de Federal Reserve in september de rente zal verlagen. Dit nieuws komt nadat Fed-voorzitter Jerome Powell heeft aangegeven dat de Fed niet zal wachten tot de inflatie het streefpercentage van 2% bereikt, voordat ze tot actie overgaat.

De spotprijs van goud is gestegen naar $2.467,80 per ounce, een nieuw record. In de volgende grafiek zien we het koersverloop van goud:

Positieve marktreactie op Fed’s toekomstige renteplannen

De markt reageerde positief op Powell’s opmerkingen. Traders zijn ervan overtuigd dat een renteverlaging in september aanstaande een zekerheid is.

De verwachte renteverlaging maakt goud aantrekkelijker als alternatieve investering vergeleken met obligaties, wat bijdraagt aan de prijsstijging.

De stijging van de goudprijs wordt ook mede gedreven door wereldwijde onzekerheid, zoals spanningen in het Midden-Oosten. De toegenomen aankopen van goud door centrale banken zorgt ook voor rugwind voor de koers van goud.

Vivek Dhar van de Commonwealth Bank of Australia benadrukte het volgende:

Ondanks de sterkere dollar bleef goud steun vinden in verschillende marktomstandigheden dit jaar. We verwachten dat de goudprijs zelfs boven de $2.500 per ounce kan stijgen tegen het einde van het jaar.

 

Bron: CNBC
Foto: iStock