Op woensdag daalden de aandelen van Visa met 3,3% nadat de kwartaalomzet van het bedrijf onder de verwachtingen van Wall Street bleef. Als ’s werelds grootste betalingsverwerker had Visa te maken met beperkte consumentenbestedingen door hoge leenkosten.

In de onderstaande grafiek zien we het koersverloop van Visa:

Visa-aandelen dalen door economische zorgen

De CFO van Visa, Chris Suh, verklaarde dat hoewel het segment van consumenten met hoge uitgaven stabiel bleef, er een lichte daling was in de kleinere uitgaven segmenten in de VS.

Analisten zoals Michael Ashley Schulman van Running Point Capital Advisors merkten op dat Visa’s aandelen eerder dit jaar hoog geprijsd waren. Ze zijn echter gedaald vanwege zorgen over werkloosheid, betalingsachterstanden en de beschikbare consumenteninkomsten.

Visa rapporteerde een omzet van $8,90 miljard voor het derde kwartaal. Dit was lager dan de verwachte $8,92 miljard van analisten. Ook de concurrent American Express (AXP) voldeed vorige week niet aan de verwachtingen voor de omzet in het tweede kwartaal.

Visa optimistisch over groei in vierde kwartaal

Hoewel de betalingsvolumes van Visa wereldwijd met 7% stegen, was er een merkbare vertraging in de groei van betalingen in de regio Aziƫ-Pacific. Vooral in China werd een vertraging gezien vanwege de economische omstandigheden na de pandemie.

Visa blijft optimistisch over de vooruitzichten voor het vierde kwartaal en handhaaft zijn voorspelling van een “lage dubbelcijferige” omzetgroei. Het bedrijf verwacht ook dat de jaarlijkse winst- en omzetdoelen worden gehaald.

Bron: yahoo!finance
Foto: iStock