Van 52,00 naar 50,00.

(ABM FN-Dow Jones) Jefferies heeft het koersdoel voor Aalberts verlaagd van 52,00 naar 50,00 euro met handhaving van het advies op Kopen. Dit bleek vrijdag uit een analistenrapport van de zakenbank.

Jefferies verlaagde vrijdag de raming voor de EBITA voor dit jaar met 2 procent naar 492 miljoen euro, reden voor het lagere koersdoel, met de verwachting dat de autonome omzet in de tweede helft van het jaar stabiel blijft.

De bank wees op de verslechtering van de autonome omzet richting het einde van het eerste halfjaar van 2024 en dan met name in Duitsland in juni door uitgestelde orders.

Aalberts organiseert op 10 december een beleggersdag. Jefferies merkte vrijdag op dat de onderneming tijdens de meeste recent ontmoeting met de bank had aangegeven zich te richten op een EBITA-marge van 16 tot 18 procent. Het bedrijf gaf de analisten van Jefferies toen ook aan weer overnames te willen doen en zich daarbij te richten op een uitbreiding in Noord-Amerika.

Aalberts noteert volgens de bank op een korting van 40 procent ten opzichte van sectorgenoten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999


© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.