In hun debuutweek hebben exchange-traded funds (ETFs) voor ether (ETH) negatieve netto stromen ervaren, voornamelijk door grote terugtrekkingen uit de Grayscale Ethereum Trust (ETHE). Deze uitstroom overschaduwde de interesse in nieuwe concurrenten op de markt.

De nieuwe ETFs voor ether kregen te maken met $340 miljoen aan netto uitstroom, waarbij meer dan $1.5 miljard werd teruggetrokken uit de Grayscale Trust.

Ondanks de uitstroom bij de Grayscale ETHE, toonden andere nieuwe ether ETF-producten wel interesse onder investeerders. Ze wisten gezamenlijk $1.15 miljard aan netto-instroom aan te trekken, met BlackRock, Bitwise en Fidelity als prominente aanbieders.

Zie ook deze afbeelding:

Prijsreacties na ETF uitstroom

De uitstroom uit de Grayscale ETHE is aanzienlijk geweest en heeft de markt voor ether ETFs sterk beïnvloed. Terwijl bitcoin ETFs in januari nog $1 miljard aan netto instroom zagen, hadden ook zij te maken met uitstroom uit een bestaand Grayscale fonds.

De prijs van ether reageerde op deze ontwikkelingen door vorige week met 5% te dalen, terwijl bitcoin met 2% steeg.

Analist vergelijkt ETHE verlies met GBTC

De uitstroom uit ETHE zou betekenen dat het fonds binnen vier weken geen activa meer heeft. Analisten verwachten echter dat de uitstroom mogelijk deze week al kan beginnen af te nemen.

Quinn Thompson van Lekker Capital merkte op dat ETHE al evenveel activa heeft verloren als GBTC toen bitcoin eind januari een dieptepunt bereikte na de verkoopgolf na de ETF lancering.

 

Bron: CoinDesk
Foto: iStock