Microsoft’s aandelen daalden met 7% in de nabeurshandel op dinsdag. Beleggers negeerden de goede kwartaalcijfers en richtten zich op de zwakke cloudresultaten.

In de volgende grafiek zien we het koersverloop van Microsoft:

Clouddivisie groeit minder dan verwacht

Microsoft meldde een omzet van $64,73 miljard voor het fiscale vierde kwartaal, boven de verwachting van $64,39 miljard. De omzet groeide met 15% vergeleken met vorig jaar.

De clouddivisie van Microsoft, waaronder Azure valt, groeide echter minder dan verwacht, met 29%. Microsoft’s clouddivisie is belangrijk omdat het concurreert met Amazon en Google om AI-klanten.

CEO Satya Nadella zei:

Onze marktaandeelgroei versnelde dit jaar, aangedreven door AI.

Maar het aantal Azure AI-diensten overschrijdt de capaciteit, volgens Amy Hood, financieel directeur van Microsoft.

Ondanks deze cijfers voorspelt Microsoft een omzetgroei van 28% tot 29% voor Azure in het tweede kwartaal van het fiscale jaar. Dit is lager dan de voorspelde 30,6% door analisten van StreetAccount.

Sterke prestaties van Office en LinkedIn

De Productiviteit en Bedrijfsprocessen-divisie, met Office en LinkedIn, bracht $20,32 miljard op. Dit is hoger dan de verwachte $20,13 miljard. De unit ‘More Personal Computing’, met Windows en gaming, genereerde $15,90 miljard. Ook dit was boven de verwachtingen.

De lagere cloudresultaten overschaduwden de sterke algemene prestaties. Microsoft’s aandelen staan op een jaarwinst van 12%, terwijl de S&P 500 met 13% is gestegen.

Bron: CNBC
Foto: iStock