ING handhaaft koopadvies.

(ABM FN-Dow Jones) SBM Offshore heeft sterke halfjaarresultaten gepubliceerd. Dit oordeelde analist Quirijn Mulder van ING donderdag in een rapport. 

De EBITDA overtrof de verwachtingen met 7 procent, terwijl ook de outlook voor de EBITDA dit jaar opwaarts werd bijgesteld van 1,2 naar 1,3 miljard dollar, merkte Mulder op. De consensus mikt nu nog op 1,21 miljard dollar. “Dus die kan nog met 8 procent omhoog.”

Ook werd een nieuw inkoopprogramma van eigen aandelen aangekondigd, bovenop de bestaande die voor 58 procent is afgerond. 

Verder werd er volgens Mulder goede vooruitgang geboekt met de projecten rond de FPSO Alexandre Gusmao, terwijl andere projecten in lijn met de verwachting vorderden. De nieuwe FSO-opdracht van Woodside is volgens Mulder ook positief. 

Neutraler staat de analist tegenover het besluit van Exxon om FPO’s Liza Unity en Prosperity al in de tweede jaarhelft van 2024 uit de vloot te halen en niet langer in 2029 en 2026. “Dat is goed voor de balans, want SBM krijgt daar 1,5 miljard dollar voor, maar het betekent ook dat de leaseportefeuille krimpt.”

“Al met al zijn we positief over de cijfers van vandaag.”

ING handhaafde het koopadvies op SBM Offshore met een koersdoel van 17,50 euro. Het aandeel schoot donderdag 12 procent omhoog tot 15,82 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999


© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.