Na verlies op woensdag.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen staan een licht lagere opening te wachten. Rond het middaguur daalden futures op de S&P 500 met 0,2 procent. Futures op de Nasdaq noteerden fractioneel hoger.

Zorgen over de Amerikaanse economie blijven daarmee overeind. “De zorgen zullen pas afnemen als er meer bewijs komt dat de Amerikaanse economie een zachte landing kan maken”, stelden analisten van Morgan Stanley.

Na het zwakke banenrapport van vrijdag, die op maandag mede tot een wereldwijde koersval van aandelenmarkten leidde, worden de wekelijkse steunaanvragen vanmiddag extra op een weegschaal gelegd.

“Een van de belangrijkste punten vandaag, zijn de steunaanvragen, die de laatste tijd toenamen”, aldus Deutsche Bank.  

Economen geraadpleegd door Dow Jones verwachten 240.000 nieuwe werkloosheidsclaims, een daling ten opzichte van de 249.000 claims in de voorgaande week, merkte beleggingsspecialist Justin Blekemolen van Lynx op.

Verder zorgde een oud-Fed-bankier woensdagavond ook voor wat paniek.

William Dudley, voormalig voorzitter van de New York Fed, zei in een opiniestuk dat de Fed de rente zo snel mogelijk met 150 tot 200 basispunten moet verlagen. “Hoewel het misschien al te laat is om een recessie af te wenden, betekent treuzelen dat de risico’s onnodig worden vergroot”, zei hij.

En deze woorden vielen niet erg goed in de markt.

De euro/dollar noteerde op 1,0927. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,0941 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,0924 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Warner Bros. Discovery zag de omzet in het tweede kwartaal met ruim 6 procent teruglopen op jaarbasis en kwam daarmee uit onder de verwachtingen van analisten. Het verlies bedroeg bijna 10 miljard dollar, mede vanwege een afschrijving van 9,1 miljard dollar gerelateerd aan de televisiedivisie. Het aandeel daalde voorbeurs met 11 procent.

RobinHood boekte een recordomzet in het tweede kwartaal en overtrof daarmee de verwachtingen. Het aandeel noteerde voorbeurs 1,1 procent hoger. Vooral de omzet uit crypto steeg met 161 procent aanzienlijk.

Monster Beverage verloor juist ruim 7 procent, nadat de winst van 0,41 dollar per aandeel minder hoog uitviel dan de 0,44 dollar waar analisten rekening mee hielden. Ook de omzet was met 1,9 miljard dollar minder dan de voorziene 2,01 miljard.

Bumble maakte voorbeurs een koersval van liefst 35 procent, nadat de aanbieder van datingapps de outlook moest verlagen.

Onder meer Eli Lilly en Gilead Sciences en Alibaba openen vandaag de boeken. Eli Lilly liet al weten de outlook voor dit jaar te verhogen.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index daalde woensdag 0,8 procent tot 5.199,50 punten, de Dow Jones index verloor 0,6 procent op 38.763,45 punten en de Nasdaq sloot 1,1 procent lager op 16.195,81 punten.  

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999


© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.