Jamie Dimon, CEO van JPMorgan Chase, heeft woensdag zijn zorgen over de economie herhaald. Hij denkt dat de kans op een “zachte landing” voor de Amerikaanse economie tussen de 35% en 40% ligt. Dit betekent dat hij een recessie nog steeds als het waarschijnlijkste scenario beschouwt.

Dimon herhaalt zorgen over recessie risico

In een interview met CNBC herhaalde Dimon zijn eerdere standpunt uit februari. Hij vindt dat de markten te optimistisch zijn over de risico’s van een recessie.

Er is veel onzekerheid volgens Dimon. Hij noemde geopolitiek, woningmarkt, overheidsdeficieten, en andere factoren als bronnen van zorg voor de markten.

Dimon, die bekend staat als een van de meest gerespecteerde stemmen op Wall Street, heeft sinds 2022 gewaarschuwd voor een economische “orkaan”. Ondanks dat de economie beter presteert dan verwacht, wijst hij op stijgende wanbetalingen op creditcards en blijft hij bezorgd over toekomstige uitgaven voor de groene economie en het leger.

Dimon voegde eraan toe dat hij sceptisch is over de Federal Reserve’s vermogen om inflatie te verlagen naar 2% door deze uitgaven. Dimon zei:

Er is altijd een grote reeks mogelijke uitkomsten. Ik ben optimistisch dat we een milde recessie kunnen doorstaan, zelfs een zwaardere, maar niemand wil een harde landing.

 

 

Bron: CNBC
Foto: iStock