Beleggingsmanagers van BlackRock, UBS en Vontobel zoeken naar koopjes na de grote verkoopgolf van maandag. De Topix in Japan had de grootste daling sinds 1987 en de S&P 500 zag zijn grootste verlies sinds september 2022. Veel aankopen richten zich op megacap tech-aandelen, die na scherpe dalingen een koopkans boden.

Koopkansen gezien: kritiek op AI te vroeg

Chipsmaker Nvidia daalde 15% tot net boven de $90, terwijl Apple met 11% viel. De Nasdaq Composite herstelde donderdag met 2,87%. Stephen Yiu van Blue Whale Capital zei dat hij “opportunistische” aankopen van Nvidia deed bij $95.

Hieronder is te zien dat de Nasdaq deels is hersteld na de verkoop:

Yiu bekritiseerde de opmerkingen van Elliott Management over AI, die Nvidia in een “bubbel” plaatst en AI “overgewaardeerd” noemt. Yiu zei:

We denken dat het te vroeg is om dat te zeggen. Er zijn genoeg ontwikkelingen die aantonen dat generatieve AI echt een game-changer gaat worden.

Ook Clare Pleydell-Bouverie van Liontrust heeft haar posities in Meta en Amphenol vergroot. Ze gaf aan:

Na de brutale verkoopgolf zijn sommige aandelen nu aantrekkelijk geprijsd.

Tech-aandelen blijven solide

UBS Global Wealth Management zei dat tech-aandelen nog steeds “solide” zijn en dat de recente verkoopgolf kansen biedt om meer te investeren. Analisten van Deutsche Bank wijzen op gedwongen verkopen door kwantitatieve fondsen, wat de verkoop verergerde.

Citi, Invesco en UBS benadrukken de kansen die deze verkoop met zich meebrengt. Morgan Stanley moedigt investeerders aan om Europese AI-leiders zoals BE Semiconductor en ASML te kopen. Dan Scott van Vontobel heeft deze week extra geïnvesteerd in Amerikaanse en Europese large caps, ondanks de zwakkere werkgelegenheidsdata.

Ook Aziatische markten, zoals Taiwan en Korea, hebben interessante koopkansen gecreëerd. De scherpe daling van 12,2% in Japan’s Topix op maandag zorgde voor koopjes voor sommige beleggers. Zie hieronder ook het herstel van de Topix:

Bron: Financial Times
Foto: iStock