Wereldwijde markten herstellen voorzichtig na een vroege augustusdaling. De recente daling op de aandelenmarkt heeft vragen doen rijzen over een mogelijke tech-bubbel. De Nasdaq 100-index, die sterk door technologieaandelen wordt beïnvloed, daalde met 1,6% in juli en meer dan 4% in augustus.

Singh: Geen tech-bubbel ondanks sterke aandelen

Manish Singh van Crossbridge Capital ziet geen tech-bubbel. Hij zegt dat hoewel enkele technologieaandelen goed presteren, de Nasdaq-index gelijkgewogen is over de laatste drie jaar. Singh gaf aan:

Er is geen reden om te vrezen voor een bearishe markt.

De recente stijging van technologieaandelen is vooral door de “Magnificent Seven” (Apple, Amazon, Alphabet, Meta, Microsoft, Nvidia en Tesla) aangedreven.

Singh stelt dat de S&P 500 niet oververhit lijkt, met een jaarlijkse stijging van minder dan 4% over de laatste drie jaar.

Microsoft’s resultaten veroorzaakten eerst een scherpe verkoop, maar de positieve resultaten van AMD leidden tot een herstel. Singh zegt dat dit niet wijst op overtuiging in de markt.

Augustus kenmerkt zich door volatiliteit

Hoewel aandelen in Europa, Azië en de VS herstellen, verwachten marktkenners aanhoudende volatiliteit. Matheus Dibo van Goldman Sachs Private Wealth Management merkt op dat de Vix-volatiliteitsindex recentelijk steeg door technische factoren en macro-economische zorgen.

Singh merkt op dat augustus traditioneel een volatiele maand is, vergelijkbaar met vorig jaar. Hij vergelijkt de huidige situatie met eerdere seizoensgebonden volatiliteit tijdens verkiezingsjaren in de VS.

 

Bron: CNBC
Foto: iStock