Na positief sentiment op Wall Street dinsdag.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs gaat woensdag een hogere opening tegemoet. Futures op de AEX noteren ruim een half uur voor de openingsgong tot 0,4 procent in het groen. Dinsdag eindigde de hoofdgraadmeter al 0,4 procent hoger op 888,91 punten.

De Europese beurzen lijken een licht hogere opening tegemoet te gaan, nadat cijfers over de Amerikaanse producentenprijzen op dinsdag de hoop onder beleggers aanwakkerde dat de Federal Reserve de rentes volgende maand met een half procentpunt kan verlagen.

De zwakker dan voorziene macrocijfers leidden tot afgenomen zorgen over stagflatie in de VS, waarin de groei vertraagt, de werkloosheid stijgt en de prijsdruk hoog blijft, zo stelde portfoliomanager Emily Leveille van Thornburg Investment Management.

“Voor mij is dat het grootste positieve punt uit de cijfers van dinsdag”, aldus Leveille.

Fed-bestuurder Raphael Bostic zei dinsdag dat hij verwacht dat de Amerikaanse economie binnen de komende paar maanden klaar zal zijn voor een renteverlaging zonder een opkomende recessie. “Ik ben hoopvol dat we in de komende paar maanden op een plek zullen zijn waar we een economie hebben die min of meer geheel genormaliseerd is , zei Bostic in Atlanta.

De inflatie blijft een belangrijk aandachtspunt vandaag, met nieuwe cijfers over de consumentenprijzen uit de VS en ook het VK.  

Economen waarschuwen evenwel dat de Amerikaanse inflatiecijfers over juli, die vandaag verschijnen, niet per definitie een vergelijkbaar beeld als de producentenprijzen hoeven te schetsen. Beleggers hopen een afkoeling van de inflatie te zien.

De olieprijs is dinsdag gedaald in New York, na vijf dagen van stijgingen. Een september-future voor een vat West Texas Intermediate ruwe olie sloot 2,1 procent lager op 78,35 dollar op de New York Mercantile Exchange. Het Internationaal Energieagentschap werd negatiever over de verwachte groei van de vraag naar olie. Volgens marktkenners van TradeStation blijven de vooruitzichten voor de vraag zwaarder wegen dan de geopolitieke onrust.

In de Aziatische handel vanochtend koerste de olieprijs weer 0,7 procent hoger.

De euro/dollar noteerde op 1,0992. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0997 en bij het sluiten van de Europese beurzen stond er nog 1,0935 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Jefferies heeft het advies voor JDE Peet’s verhoogd van Houden naar Kopen en het koersdoel verhoogd van 23,70 naar 28,50 euro. De bank vond de resultaten van JDE Peet’s over het eerste halfjaar veel beter dan verwacht, ook door hoger dan verwachte volumes.

Jefferies handhaafde verder het koopadvies op TKH, maar verlaagde wel het koersdoel van 56,00 naar 54,00 euro.

Acomo heeft de overname van Caldic Food Service en Retail afgerond na goedkeuring van de Zweedse autoriteiten.

Slotstanden Wall Street

De S&P 500 steeg dinsdag 1,7 procent tot 5.434,43 punten. De Dow Jones-index steeg 1,0 procent tot 39.765,64 punten en de Nasdaq steeg 2,4 procent tot 17.187,61 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999


© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.