Van 50,00 tot 35,00 euro met een ongewijzigde koopaanbeveling.

(ABM FN-Dow Jones) Deutsche Bank heeft vrijdag het koersdoel op Fastned verlaagd van 50,00 tot 35,00 euro, met een ongewijzigde koopaanbeveling. Dit bleek uit een rapport van de Duitse bank in navolging van de cijfers waarmee de exploitant van snellaadstations donderdag kwam.

Deutsche Bank sprak van solide operationele resultaten in de eerste zes maanden, waarbij Fastned de outlook voor dit jaar en voor de middellange termijn handhaafde.

Door seizoensinvloeden is het tweede kwartaal voor Fastned het zwakste kwartaal wat betreft de omzet. Toch bleven de inkomsten op kwartaalbasis op peil, omdat de energieprijzen eerder in het jaar zijn genormaliseerd, aldus Deutsche Bank.

“Wij denken dat het bedrijf goed op weg is om zijn doelstelling van ongeveer 1.000 operationele stations tegen 2030 te halen”, zeiden de analisten.

Wel stelt Deutsche Bank dat Fastned “langer afhankelijk zal zijn van externe financieringsbronnen naarmate de uitbreidingskosten stijgen.”

De analisten zijn te spreken over het feit dat Fastned momenteel niet naar een kapitaalverhoging kijkt, gezien de huidige aandelenkoers, en de voorkeur lijkt te geven aan retailobligaties en bankfinanciering.

Fastned sloot donderdag 1,7 procent hoger op 16,72 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999


© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.