State Street, een van de grootste bewaarbanken ter wereld met $44,3 biljoen aan activa, heeft Taurus geselecteerd voor digitale activa-diensten. Met deze nieuwe samenwerking positioneert State Street zich op een vriendelijker klimaat rondom crypto in de VS en het tokenizeren van activa.

Tokenizeren van activa is het registreren van traditionele financiële activa, zoals aandelen of obligaties, op de blockchain. De bank gaf eerder aan geïnteresseerd te zijn in uitgifte van een stablecoin. Hiervoor ondernam het nog geen concrete stappen.

Regels bemoeilijken cryptobewaring voor State Street

State Street zou ook digitale activa willen beheren, maar SEC-regels (SAB 121) maken dit moeilijk. Deze regels, bekend als Staff Accounting Bulletin 121 (SAB 121), stellen hoge eisen aan banken die crypto-activa willen bewaren. Deze regels maken het voor banken moeilijk om crypto-diensten aan te bieden.

Donna Milrod, Chief Product Officer van State Street, zei:

We starten met tokenisatie, maar we willen ook digitale custody-diensten aanbieden zodra de regelgeving meewerkt.We weten hoe we een bewaarder moeten zijn. We doen dat niet op onze balans. We doen dat off-balance sheet. Het zijn niet onze activa.

De initiële focus op tokenisatie is voordelig voor Taurus. Het Zwitserse bedrijf dat State Street ondersteunt benadrukt de voordelen van tokenisatie. Lamine Brahimi, co-founder van Taurus, vertelde:

Het is me vrij zeker dat deze samenwerking met State Street een positief signaal zal zijn voor de Amerikaanse financiële markten, die door SAB 121 achterblijven bij die in Europa.

Bron: CoinDesk
Foto: iStock