ING verwacht dat de rally van korte duur zal zijn.

(ABM FN-Dow Jones) De ontwikkelingen in het Midden-Oosten in het weekend ondersteunen de ruwe olieprijs. Dit zeiden grondstoffenstrategen Warren Patterson en Ewa Manthey van ING maandag in een rapport.

Hoewel de olieprijs vorige week op weekbasis licht daalde, haalde de markt steun uit de speech van Fed-voorzitter Jerome Powell waarin hij zei dat de centrale bank op het punt staat de rente te verlagen.

De ontwikkelingen in het Midden-Oosten afgelopen weekend geven de olieprijs maandag vleugels.

Israël voerde afgelopen weekend preventieve aanvallen uit op Zuid-Libanon om een aanval van Hezbollah, de in Libanon gevestigde militante groep, te dwarsbomen, terwijl Hezbollah honderden raketten en drones op Israël afvuurde in één van grootste confrontaties van het grensconflict in meer dan 10 maanden.

“Wij verwachten dat een rally als gevolg van deze ontwikkelingen van korte duur zal zijn, behalve als Iran er directer bij betrokken zou raken, aangezien dit de risico’s voor de olievoorziening aanzienlijk zou vergroten”, aldus de strategen.

De oktober-future voor een vat ruwe olie noteerde maandagmiddag op de New York Mercantile Exchange 2,67 dollar, ofwel 3,6 procent, hoger op 77,50 dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999


© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.