De TON-blockchain heeft haar steun uitgesproken voor Telegram-oprichter Pavel Durov, die afgelopen zaterdag in Frankrijk werd gearresteerd. De arrestatie heeft geleid tot een scherpe daling van de Toncoin-prijs met meer dan 20%, hoewel de waarde sindsdien iets is hersteld. De steunverklaring is bedoeld om de markt gerust te stellen te midden van de onzekerheid rond Durov’s juridische situatie.

In de onderstaande grafiek zien we het koersverloop van TON:

Brede steun na arrestatie Durov

Durov werd gearresteerd op Le Bourget luchthaven bij aankomst uit Azerbeidzjan. De beschuldigingen tegen hem omvatten ernstige strafbare feiten die verband houden met de Telegram-app.

De TON-blockchain heeft een verklaring afgelegd om de marktonzekerheid te adresseren. Ze willen iedereen geruststellen dat de TON-community sterk en operationeel blijft, aldus het bericht. Andere prominente figuren, zoals Elon Musk, hebben ook hun steun betuigd. Musk tweette:

We staan achter Pavel Durov in deze moeilijke tijden.

Dit droeg bij aan het bredere publiek van steun voor de oprichter. De steunverklaring is bedoeld om beleggers te kalmeren en hen aan te moedigen om gefocust te blijven op de toekomst van het ecosysteem.

Bron: The Block
Foto: iStock