Koopadvies blijft van kracht.

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft dinsdag het koersdoel voor Van Lanschot Kempen verhoogd van 40,20 naar 44,50 euro met een herhaling van het koopadvies. Dit bleek uit een rapport van analist Jason Kalamboussis.

De analist was te spreken over de recente halfjaarcijfers, die een goede instroom van beheerd vermogen en fees lieten zien.

De margedruk in Nederland verklaarde Kalamboussis door de integratie van Robeco en een wat ongunstige mix. “Maar het management werkt aan nieuwe producten om die marges op te krikken”, aldus de analist.

De CET1 kapitaalratio was stabiel op 18,5 procent, wat volgens ING betekent dat beleggers beloond kunnen worden, omdat de kapitaalratio boven de doelstelling van 17,5 procent ligt.

Kalamboussis verhoogde dinsdag zijn winsttaxaties en zit bijna 5 procent boven de consensus voor 2024 tot en met 2027. Ook rekent hij voortaan op een payout ratio van 80 procent, in het midden van de door Van Lanschot Kempen afgegeven bandbreedte van 70 tot 90 procent. 

Het aandeel Van Lanschot Kempen steeg dinsdag met 5,7 procent naar 41,15 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999


© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.