Na cijfers Nvidia van woensdag.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs koerste donderdagochtend hoger, waarbij de openingsverliezen van ASML en ASMI volledig werden weggewerkt na cijfers van Nvidia woensdagavond laat. Rond de klok van elf uur won de AEX 0,7 procent op 916,86 punten.

Hoewel Nvidia woensdagavond beter dan voorziene cijfers presenteerde over het tweede kwartaal, waren de nog hogere verwachtingen “duidelijk” niet waargemaakt”, stelde aandelenstrateeg Peter Garnry van Saxo Bank.

“De marktreactie nabeurs op de cijfers had te maken met de wat achterblijvende vooruitzichten voor het lopende kwartaal. Die werden door het management tijdens een conference call uit de doeken gedaan”, aldus de expert van Saxo.

“Over het algemeen zouden beleggers tevreden moeten zijn met de resultaten en vooruitzichten van Nvidia. Die bevestigen dat er waarschijnlijk een nieuwe AI-investeringsgolf zal komen, aangezien de grote technologiebedrijven zwaar zullen investeren in de nieuwe Blackwell-chips”, stelde Garnry.

Het aandeel Nvidia verloor nabeurs bijna 7 procent aan waarde. Inmiddels lijkt het aandeel vandaag circa 4,5 procent lager te openen. Ook techaandelen in Amsterdam, waaronder ASML en ASMI begonnen de dag lager. Gedurende de ochtend wisten deze aandelen de verliezen volledig weg te werken.

Het volgende aandachtspunt van beleggers zijn de Amerikaanse PCE-inflatiecijfers op vrijdag. De Federal Reserve kijkt naar deze cijfers voor het bepalen van het rentebeleid. Voor vanmiddag staan nog Amerikaanse groeicijfers over het tweede kwartaal op de rol. Het gaat om een tweede raming. De wekelijkse steunaanvragen zullen ook op wat aandacht kunnen rekenen.

Het muntpaar euro/dollar koerste rond een niveau van 1,1089. De olieprijzen liepen met krap een procent terug.

Stijgers en dalers

Onder de hoofdaandelen noteerden de halfgeleiders aanvankelijk lager, maar vonden gedurende de ochtend toch de weg omhoog na cijfers van Nvidia. ASML won 1,6 procent en ASMI 1,8 procent. Besi noteerde met een min van 0,6 procent nog wel lager.

UMG was met 2,4 procent de grootste stijger. DSM-Firmenich won daarnaast 1,5 procent, na een koersdoelverhoging van Deutsche Bank.

In AMX won Corbion 5,1 procent op 22,58 euro, nadat Barclays het aandeel op de kooplijst zette met een koersdoel van 24,50 euro. Corbion kwam met cijfers over het tweede kwartaal die beleggers zouden moeten aanspreken, stelden analisten van Barclays, wijzend op het winstmomentum, een versnelling in de volumes, hogere marges en vooruitgang op het gebied van kostenbesparingen. “Met de verbeterde groeivooruitzichten en de afgenomen risico’s voor de balans, zien we ruimte voor het aandeel om het gat in de waardering ten opzichte van Europese sectorgenoten te dichten.”

In de AScX gingen de duimen omlaag voor Azerion. Het aandeel verloor 6,1 procent na cijfers. Ebusco won 1,6 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999


© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.