Aanpassingen in de logistieke vastgoedsector.

(ABM FN-Dow Jones) Jefferies verhoogde het koersdoel voor CTP van 18,00 naar 20,00 euro met een onveranderd koopadvies. Voor WDP ging het koersdoel juist omlaag van 22,00 naar 21,00 euro met een ongewijzigd Underperform advies.

Analist Pierre-Emmanuel Clouard wees op de groeiversnelling in logistiek vastgoed tijdens de coronacrisis. De online verkopen namen toen een vlucht.

In minder dan tien jaar tijd zijn zo de vierkante meters logistiek vastgoed in Europa meer dan verdubbeld, maar “dit gouden tijdperk is nu waarschijnlijk voorbij”, aldus Clouard.

De markt lijkt af te koelen nu huurders opnieuw kijken hoeveel ruimte ze nodig hebben, aldus de analist, die rekening houdt met meer leegstand in 2024 en 2025 en een vertraging van de huurgroei.

Jefferies verwacht dan ook dat de waardering van logistiek vastgoed meer in lijn zal komen met de gehele vastgoedsector.

Jefferies geeft de voorkeur aan CTP, omdat dit bedrijf minder wordt geraakt door de dalende detailhandelsverkopen in Europa en het meest profiteert van de trend dat bedrijven activiteiten als warehousing uitbesteden aan derden.

De zakenbank blijf negatief gestemd over WDP.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999


© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.