Jefferies handhaaft Underperform advies.

(ABM FN-Dow Jones) Het zicht op de ontwikkelingen bij Philips is sterk verbeterd en daarmee ook de waardering van het aandeel. Dit stelden analisten van Jefferies woensdag in een rapport. 

Philips trof een schikking met betrekking tot de slaapapneu-apparaten, en de omvang hiervan viel mee volgens Jefferies. Met die schikking kwam ook een einde aan de onzekerheid rond deze kwestie, stelden de analisten. Dit maakte de weg vrij voor een koerssprong van het aandeel. 

Desondanks blijven de analisten terughoudend met een Underperform advies, omdat de financiële en operationele consequenties van de terugroepacties nog jarenlang op het bedrijf zullen drukken, wat een snel margeherstel in de weg staat. 

Bovendien verliest Philips marktaandeel in Imaging, terwijl ook consumenten voorzichtiger worden, wat de groei dit jaar en in 2025 kan remmen. Dat neemt volgens de analisten niet weg dat Philips beschikt over hoogwaardige apparatuur en een scherpe focus heeft op digitale healthcare. 

“Kortom, de situatie is verbeterd, maar de waardering ook”, aldus de analisten. Naast het Underperform advies werd ook het koersdoel van 23,50 euro gehandhaafd.

Het aandeel Philips daalde woensdag met 0,9 procent tot 27,99 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999


© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.