ING handhaaft koopadvies.

(ABM FN-Dow Jones) De Kamerbrief omtrent de tijdlijn en achtergrond over het komende debat over de Nederlandse postwet is per saldo negatief voor PostNL. Dit stelde analist Marc Zwartsenburg van ING donderdag in een rapport.

Hoewel er vanuit de overheid wordt ingezien dat het bezorgmodel in Nederland op de schop moet, gaat de verruiming van de bezorgtijd later in dan verwacht, aldus de analist. ING hand verwacht dat de verruiming al op 1 januari van kracht zou worden. Dit wordt nu “op z’n vroegst” halverwege 2025, aldus Zwartsenburg, maar kan verder naar de toekomst worden geschoven.

In zijn brief schreef minister Dirk Beljaarts dat de aanpassing van de bezorgtijd naar verwachting begin 2026 plaatsvindt.

De verruiming stelt PostNL in staat om 48 uur te doen of de bezorging van post in plaats van 24 uur.

ING stelde op basis van berichten in de media dat er nogal wat weerstand zou zijn voor een bezorgtermijn van drie dagen op termijn. “Ook lijkt er nog geen subsidie te komen voor de verlieslatende Universele Postdienst.”

“Uiteindelijk denken we dat de volumekrimp ertoe zal leiden dat de bezorgtijd richting drie dagen of zelfs een week moet, zoals we in andere landen al zien”, aldus Zwartsenburg. “De overheid moet met een oplossing komen voor de verlieslatende Universele Postdienst.”

ING heeft een koopadvies op PostNL met een koersdoel van 1,65 euro. Het aandeel daalde donderdag met 1,1 procent tot 1,22 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999


© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.