Aandeel ASMI blijft koopwaardig.

(ABM FN-Dow Jones) Deutsche Bank heeft donderdag de koersdoelen voor ASMI en Be Semiconductor Industries verlaagd. Dit bleek uit een analistenrapport van de Duitse bank.

Deutsche verlaagde het koersdoel voor ASMI van 750 naar 700 euro en voor Besi van 130 naar 115 euro. Voor ASMI heeft Deutsche nog altijd een koopadvies en voor Besi is dit Houden.

ASMI sloot woensdag in Amsterdam op 596,40 euro Besi eindigde op 111,75 euro. 

“Ondanks dat Nvidia op recordhoogtes handelt en de vraag naar hun AI-toepassingen waanzinnig is, staan de aandelen van Europese halfgeleiders onder grote druk”, aldus analist Robert Sanders. Hij stipte bijvoorbeeld aan dat sectorzwaargewicht ASML sinds 10 juli met 26 procent is gedaald.

Die druk op de aandelen is volgens Sanders het gevolg van de ontwikkelingen rondom China en de uitdagingen waarmee Intel kampt. Ook zijn er volgens de analist zorgen over AI in computers en smartphones in 2025.

Maar wat wel positief is, is volgens Sanders de adoptie van 2 nanometer door TSMC. En ook het optimisme over investeringen in HBM blijft sterk. Dat leidt er volgens Sanders toe dat de investeringen in halfgeleiderapparatuur in 2026 een stuk hoger zullen liggen dan in 2025.

ASML blijft de sectorfavoriet van Deutsche. Ook ASMI is nog altijd “erg goed gepositioneerd”, vindt Sanders, met naar verwachting een omzet van 3,44 miljard euro in 2025. 

Voor Besi verlaagde Sanders zijn taxaties. De analist rekent voor 2025 op de levering van 50 Hybrid Bonding-systemen, waar de consensus uitgaat van 80. De winsttaxaties van de Duitse bank liggen dan ook 20 procent onder de consensus, aldus Sanders.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999


© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.