Wells Fargo heeft op vrijdag lagere winst en omzet gerapporteerd voor het derde kwartaal. Netto-inkomsten zijn gedaald naar $5,11 miljard, vergeleken met $5,77 miljard vorig jaar. Deze daling is te wijten aan een 11% afname van netto rentebaten, veroorzaakt door hogere financieringskosten en een verschuiving van klanten naar hogere-rente deposito’s. Ondanks deze teleurstellende resultaten stegen de aandelen van de bank met 3% in de voorbeurshandel.

In de onderstaande grafiek zien we het koersverloop van Wells Fargo:

Inkomsten geschaad na daling in netto rentebaten

Wells Fargo’s strategische investeringen en diversificatie van inkomstenbronnen hebben bijgedragen aan de groei van de vergoedingen. Dit heeft enige druk van de dalende rentebaten gecompenseerd.

De netto-inkomsten daalden naar $5,11 miljard, of $1,42 per aandeel, een afname ten opzichte van $5,77 miljard vorig jaar. Wells Fargo rapporteerde daarnaast $11,69 miljard aan netto rentebaten, wat een daling van 11% betekent ten opzichte van een jaar geleden.

Dit cijfer lag onder de FactSet-schatting van $11,9 miljard. De bank wijt deze daling aan hogere financieringskosten en een verschuiving van klanten naar producten met hogere rente.

Ondanks deze negatieve trend kocht de bank in het derde kwartaal $3,5 miljard aan aandelen terug. Dit brengt het totale terugkoopbedrag in 2024 op meer dan $15 miljard.

CEO Charles Scharf benadrukte de veranderingen in het verdienmodel van de bank:

Onze inkomstenbronnen zijn diverser geworden en de fee-inkomsten zijn met 16% gestegen.

 

Bron: CNBC
Foto: iStock