Nu wachten op nieuwe doelen en waiver volgens Degroof Petercam.

(ABM FN-Dow Jones) Alfen heeft opnieuw een negatieve update afgeleverd, en dat slechts drie weken voor de kwartaalcijfers. Dit stelde analist Joren Van Aken van Degroof Petercam dinsdag in een rapport.

Alfen kondigde aan het mes in het eigen personeelsbestand te zetten en 15 procent van de banen te schrappen. 

Verder zei Alfen een “beperkte” omzetgroei in 2025 te verwachten met een hoge enkelcijferige EBITDA-marge. 

Dat Alfen noodzaak ziet om in te grijpen in het personeelsbestand, noemde Van Aken “logisch”. Maar de analist had de outlook voor 2025 pas bij de kwartaalcijfers verwacht. “Zowel onze ramingen als de consensus moeten voor 2025 omlaag”, concludeerde Van Aken.

“Maar de belangrijkste update is die over de doelstellingen voor de middellange termijn en de waiver”, vindt de analist. En hierop is het nog wachten. Wel meldde Alfen dat de gesprekken over de bankconvenant “vorderen conform planning”.

Degroof Petercam heeft een Houden advies op Alfen met een koersdoel van 16,00 euro. Het aandeel daalde dinsdag met 4,5 procent naar 12,60 euro. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999


© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.