Herstel van de vraag is kwestie van timing.

(ABM FN) Deutsche Bank heeft het koersdoel voor LVMH verlaagd van 750 naar 670 euro, met handhaving van het Houden advies. Dat bleek woensdag uit een rapport van de analist Adam Cochrane.

Dinsdagavond kwam het Franse luxeconcern met kwartaalcijfers.

En het derde kwartaal was over bijna de hele linie zwak, zo concludeerde Cochrane. “Een zwakke update.”

De Franse producent van luxegoederen zag in het derde kwartaal de omzet dalen, vooral bij de verkoop van champagne en cognac, de leren tassen en het modemerk Dior. Zoals verwacht was de zwakte vooral gerelateerd aan China. In het tweede kwartaal was hier nog een groei van circa 5 procent, maar afgelopen kwartaal een krimp van ongeveer 5 procent.

De sector blijft van mening dat dit een door consumentenvertrouwen geleide cyclische neergang is die vroeg of laat zal herstellen. Maar de timing hiervan blijf volgens Deutsche lastig te bepalen.

Cochrane verlaagde op basis van de laatste kwartaalcijfers van LVMH de raming voor de EBIT in 2025 met 10 procent.

Op de beurs van Parijs sloot het aandeel LVMH dinsdag op 625,40 euro. Deutsche verwacht dat de koers vandaag met 5 tot 10 procent zal dalen.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481


© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.