De assetmanagementfirma Quantity Funds heeft de STKD Bitcoin & Gold ETF gelanceerd, die beleggers een kans biedt om in zowel bitcoin als goud te investeren. Deze ETF is ontworpen om bescherming te bieden tegen inflatie en valutadevaluatie, vooral in de aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Het fonds biedt een “stacked approach” waarbij elke dollar investering volledige blootstelling aan beide activa biedt.

Bescherming tegen inflatie en valutadevaluatie

Deze lancering komt op een belangrijk moment, gezien de toenemende interesse van beleggers in alternatieve activa als reactie op economische onzekerheid.

De STKD Bitcoin & Gold ETF is bedoeld om beleggers te beschermen tegen inflatie en “currency debasement.” Quantity Funds stelt dat de ETF een unieke manier biedt om blootstelling aan deze activa te verkrijgen. De combinatie van bitcoin en goud kan een waardevolle hedge vormen in onzekere tijden.

Analisten van JPMorgan hebben een bullish visie op crypto in 2025. Ze wijzen op de “debasement trade,” waarbij beleggers zich wenden tot alternatieve activa zoals goud en bitcoin.

Dit gedrag wordt versterkt door stijgende geopolitieke spanningen en de naderende Amerikaanse presidentsverkiezingen.

 

Bron: The Block
Foto: iStock