Maar volgende verlaging vermoedelijk in december.

(ABM FN-Dow Jones) Het is onduidelijk in hoeverre de Europese Centrale Bank het tempo van de renteverlagingen zal opvoeren, nadat de belangrijkste rentestanden donderdag opnieuw werden verlaagd. Dit zei beleggingsstrateeg Joost van Leenders van Van Lanschot Kempen in reactie op het rentebesluit en de persconferentie van voorzitter Christine Lagarde.

“Tijdens de persconferentie van de ECB van vandaag lag de focus [van de markt] op signalen of de ECB het tempo van de renteverlagingen alleen tijdens deze vergadering heeft opgevoerd of dat een renteverlaging bij elke vergadering voorlopig de nieuwe norm is”, zei Van Leenders.

Op die vraag kwam donderdag in elk geval geen duidelijk antwoord, vond de marktkenner.

“Nu het beleid volgens de ECB nog steeds restrictief is, de economie zwak is en de inflatie afneemt, liggen nieuwe renteverlagingen in het verschiet”, volgens Van Leenders, die zelf rekent op een volgende verlaging van 25 basispunten in december.

De beleggingsspecialist zag weinig reactie op de financiële markten, met een aanvankelijke daling van de Duitse obligatierentes, maar vervolgens al snel weer herstel. De aandelenmarkten leverden een klein deel van hun winsten in.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999


© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.