Netflix heeft in het derde kwartaal van 2024 een omzet van $9,8 miljard behaald, een stijging van 15% vergeleken met hetzelfde kwartaal vorig jaar. Dit resultaat overtrof de verwachtingen van analisten en leidde tot een toevoeging van 5,1 miljoen nieuwe abonnees. Ondanks zorgen over het gebrek aan nieuwe ‘must-see’ programma’s, zijn de cijfers bemoedigend. Het bedrijf investeert aanzienlijk in live-sportevenementen om zich te onderscheiden van concurrenten en zijn marktpositie te versterken.

In de onderstaande grafiek zien we het koersverloop van Netflix:

Focus op live-sportevenementen

Netflix maakt grote sprongen door te investeren in live-sportevenementen zoals WWE’s Monday Night Raw en NFL-feestdagen. Deze aanpak biedt abonnees een reden om af te stemmen op specifieke evenementen, wat hen kan helpen om nieuwe kijkers aan te trekken.

Ted Sarandos, co-CEO van Netflix, zei:

“We voelen ons erg goed over ons bedrijfsmodel en zijn enthousiast over de komende programma’s.”

Analisten merken op dat deze strategie een cruciale stap is voor Netflix. Mike Proulx van Forrester Research voegde hieraan toe:

“Met elke kwartaalresultaat lijkt Netflix meer op traditionele televisie, waarbij ze zich richten op live-programmering om adverteerders aan te trekken.”

Kritiek op de langdurige strategie

Toch zijn er twijfels over de duurzaamheid van de recente groei. De effecten van de maatregelen tegen wachtwoorddeling hebben geleid tot een tijdelijke boost.

Netflix heeft daarnaast aangekondigd in 2025 geen abonneecijfers meer te rapporteren, wat kan leiden tot vragen over de transparantie.

Bron: Financial Times
Foto: iStock