Procter & Gamble heeft in het eerste kwartaal van 2024 de winstverwachtingen overtroffen met een nettowinst van $3,96 miljard. De omzet bleef echter achter bij de voorspellingen door een afname van de vraag in China. De totale omzet bedroeg $21,71 miljard, een daling van 1% vergeleken met vorig jaar. CFO Andre Schulten verwacht dat de zwakke vraag in de Chinese markt nog enkele kwartalen aanhoudt.

In de onderstaande grafiek zien we het koersverloop van PG:

Zwakke vraag in de Chinese markt

De vraag naar Procter & Gamble-producten in China blijft teleurstellend. Het bedrijf rapporteerde volumeverliezen in zowel de haarverzorging als de mondverzorging segmenten. CFO Andre Schulten zei:

“De markt blijft zwak en we geloven dat deze situatie nog enkele kwartalen aanhoudt.”

In het afgelopen kwartaal daalde het volume van de beauty-divisie met 2%. Dit werd vooral veroorzaakt door een aanzienlijke daling van meer dan 20% in de verkoop van de huidverzorgingslijn.

Het SK-II merk, dat eerder populair was, heeft moeite om zich te herstellen na de lockdowns. Terwijl de Amerikaanse markt beter presteert, blijft de situatie in China zorgwekkend.

Procter & Gamble zal de economische ontwikkelingen in China nauwlettend volgen en hoopt op een herstel in de vraag. Procter & Gamble handhaaft zijn verwachtingen voor het fiscale jaar 2025.

Het bedrijf voorspelt een stijging van de kernwinst per aandeel tussen $6,91 en $7,05. Daarnaast verwacht P&G een omzetgroei van 2% tot 4%, ondanks de uitdagingen in de Chinese markt.

 

Bron: CNBC
Foto: iStock