Microsoft heeft aangekondigd dat het vanaf volgende maand organisaties de mogelijkheid biedt om hun eigen autonome AI-agents te ontwikkelen via Copilot Studio. Deze stap is een reactie op de toenemende concurrentie van Salesforce, dat recentelijk zijn eigen AI-tools heeft gelanceerd. Met deze nieuwe functie wil Microsoft bedrijven helpen om hun efficiëntie te verhogen door middel van innovatieve AI-oplossingen.

Deze autonome agenten kunnen fungeren als virtuele werknemers die zelfstandig taken uitvoeren, wat bedrijven in staat stelt om tijd en middelen te besparen.

In de onderstaande grafiek zien we het koersverloop van Microsoft:

Doorlooptijd kan 90% verminderd worden

Microsoft’s Copilot Studio stelt organisaties in staat om op maat gemaakte autonome AI-agenten te creëren. Deze agenten kunnen diverse taken zelfstandig uitvoeren, zonder menselijke supervisie.

Jared Spataro, Microsoft’s corporate vice president, benadrukt de zakelijke waarde van deze ontwikkeling. Tijdens een demonstratie toonde Spataro een voorbeeld van een agent ontwikkeld door McKinsey.

Deze agent kon een e-mail analyseren, de juiste persoon vinden en zelfs een samenvatting opstellen. Volgens Spataro kan dit de doorlooptijd met maar liefst 90% verminderen, wat aanzienlijke efficiëntievoordelen voor bedrijven kan opleveren.

Kritiek op de copilot-modellen

Niet iedereen is overtuigd van de effectiviteit van Microsofts copilot-modellen. Zahra Bahrololoumi, CEO van Salesforce voor het VK en Ierland, heeft sterke kritiek geuit op deze AI-assistenten. Zahra zei:

Deze copilots zijn niet goed afgestemd op de daadwerkelijke behoeften van ondernemingen. Voor autonome ondernemingen is het cruciaal dat systemen zijn verbonden met relevante klantinformatie.

Bron: CNBC
Foto: iStock