Omzet beduidend harder gestegen volgens analisten.

(ABM FN-Dow Jones) Heineken heeft in derde kwartaal van 2024 de biervolumes autonoom licht zien stijgen op jaarbasis, terwijl de omzet een stuk harder groeide. Dit is de gemiddelde verwachting van analisten die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus. 

De biervolumes zijn afgelopen kwartaal volgens de analisten uitgekomen op 61,8 miljoen hectoliter. Dit zou een autonome volumegroei van 0,5 procent op jaarbasis betekenen. In het eerste jaarhelft was nog sprake van een stijging van 2,1 procent.

In alle regio’s was afgelopen kwartaal sprake van groei, met uitzondering van de Amerika’s, volgens de consensus. De analisten rekenen op een volumekrimp van 0,9 procent in de Amerika’s, een groei van 1,0 procent in Asia Pacific en een groei van 2,4 procent in Afrika, het Midden-Oosten en Oost-Europa. In Europa zou de groei afgelopen kwartaal uitgekomen zijn op 1,1 procent.

De omzet in het derde kwartaal wordt door de analisten die bijdroegen aan de consensus geschat op 7,8 miljard euro, een autonome groei (beia) van 3,2 procent. In het eerste halfjaar kwam deze omzetgroei uit op 6,0 procent.

Outlook

De Amsterdamse brouwer verwacht dat de operationele winst dit jaar autonoom tussen 4 en 8 procent zal groeien. Analisten rekenen op 6,1 procent voor 2024.

De autonome groei van de nettowinst zal volgens Heineken meer in lijn zijn met de autonome groei van de operationele winst, dankzij een minder sterke verwachte stijging van de effectieve belastingdruk.

Heineken opent woensdag de boeken.


© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.