Bij Slim Beleggen proberen we steeds tegen de stroom in te beleggen en pakken we op regelmatige basis uit met contraire visies. En dat loont! Zo zijn we al verscheidene maanden op de tafel aan het kloppen voor wat betreft China. China is sinds een klein jaar benoemd tot zowat de meest gehate ’trade’ op de beurzen. Iedereen haat China, met op kop de uitgesproken specialisten zoals Hugh Hendry of Jim Chanos. Tegen deze trend in wezen we de abonnees van het Groeimarkten Rapport erop om te profiteren van het extreem negatieve sentiment omtrent China. Vandaag beginnen we onze vruchten te plukken: de lokale beurs van China staat de jongste weken in vuur en vlam! Deze ochtend knalde de beurs van Shanghai +3% omhoog, terwijl de rest er maar richtingloos bij lag. Wie begin deze week aandelen kocht op het Chinese binnenland, kijkt 5 dagen later reeds tegen een koerswinst van bijna +8% aan! Only in China…

Shanghai vs S&P500 vs Dow Jones

Het feestje op de Chinese beurs is nu al enige tijd bezig, maar nog steeds is iedereen extreem negatief gestemd. De jongste economische cijfers uit China blazen de meest hooggespannen verwachtingen met gemak van tafel, maar toch gelooft niemand in de kracht van de Aziatische natie?!

Voor ons niet gelaten! Wij spelen maar al te graag in op het negatieve sentiment en rijven de fenomenale winsten met veel plezier binnen. U toch ook, of blijft u liever aan de zijlijn toekijken naar al het Chinese koersgeweld?!?

>>> Het Groeimarkten Rapport