Het gaat bijzonder snel met de prijs van zilver. Het witte edelmetaal was aan een verschroeiende rit bezig, waarbij de prijs op een zucht van 30 dollar/ounce was genaderd. Tot er plots uit het niets een forse correctie toesloeg, met een daling van zo’n 4 dollar tot 26,3 dollar/ounce! Een melding van de CME is wellicht de trigger geweest: de uitbater van de futuremarkten in de VS verhoogde de margin verplichtingen voor de zilvercontracten van 5000 dollar naar 6500 dollar. De korte termijn beleggers namen duidelijk hun winsten van tafel op de berichten. Via Zerohedge: Chadv10-461 De beweging lijkt verdacht veel op de strategie die de Comex toepaste op de zilvermarkt, toen de Hunt Brothers de volledige markt in hun greep hadden in 1980. Via Wikipedia:

But on January 7 1980, in response to the Hunt’s accumulation, the exchange rules regarding leverage were changed, when Comex adopted ‘Silver Rule 7’ placing heavy restrictions on the purchase of commodities on margin. The Hunt brothers had borrowed heavily to finance their purchases, and as the price began to fall again, dropping over 50% in just four days, they were unable to meet their obligations, causing panic in the markets.

Of hetzelfde ’trucje’ ook vandaag gaat werken, valt te betwijfelen. De situatie voor zilver is compleet anders vandaag, niet in het minst omdat er vele spelers vandaag op de futuremarkten actief zijn. We houden vast aan onze strategie! >>> Het Goud & Zilver Rapport