Beleggers een stap voor blijven

De sterkste wint altijd, zeker in de economie en op de aandelenmarkt. Dit is een belangrijk gegeven dat veel beleggers over het hoofd zien, want de sterkste is diegene met het grootste competitieve voordeel. Wat is het competitieve voordeel van een bedrijf? Dit is hoe sterk het bedrijf bestand is tegen concurrentie. Concurrentie kan er komen vanuit verschillende hoeken. 5 krachten bepalen deze sterkte en bepalen dan ook uw slaagkansen als belegger. De 5 krachten van het competitief voordeel komen uit de inzichten van Michael Porter, een business school professor aan Harvard. Porter is een autoriteit op het gebied van onderzoek naar competitieve voordelen bij bedrijven. Al deze krachten vindt men terug in elke industrie. Deze krachten bepalen of een bedrijf floreert met financiële kracht of dat het bedrijf moet knokken voor iedere cent. Competitief voordeel Er zijn volgens Porter dan ook 3 soorten beleggers:

  • Diegene die beslissingen maken op basis van cijfers
  • Diegene die beslissingen maken door cijfers te vergelijken met voorgaande cijfers
  • Diegene die beslissingen maken door te graven wat de cijfers beïnvloeden en conclusies trekken welke gevolgen dit heeft voor de toekomstige cijfers.

Gegevens uit kwartaalrapporten of jaarverslagen zeggen iets, maar niet alles. Deze cijfers vertellen niet wat er gaande is in een industrie. Een goede belegger leert welke krachten invloed uitoefenen op deze cijfers. Dit is de beste manier om andere beleggers steeds een stap voor te blijven. Succesvol beleggen en welvaartscreatie op lange termijn komt bijna altijd voort uit een competitief voordeel. Dit competitief voordeel geeft het bedrijf de mogelijkheid om superieure rendementen te realiseren voor zijn aandeelhouders. Deze bedrijven vindt men vaak terug bij Groei Dividend aandelen. U vindt er alvast 1 in het Gratis Proef Rapport van Slim in Dividend.