De prijs van katoen verpulvert de jongste weken record na record. De zachte grondstof is de sterkste performer van de afgelopen 12 maanden met een rendement van maar liefst +155%! Maar ook palladium gaat compleet door het dak: het edelmetaal verdubbelde in prijs! De derde plaats op het podium is weggelegd voor zilver met een rendement van +95%… De reden voor de forse prijsstijging van katoen is niet geheel duidelijk. Diverse marktwaarnemers wijzen op het verbeterde internationale economische klimaat. We denken echter dat internationale fondsbeheerders opzoek gaan naar de achterblijvers binnen het grondstoffencomplex. Katoen heeft jarenlang geen aandacht gekregen, terwijl de overige grondstoffen jaar-na-jaar hoger knalden. Onze visie op palladium is inmiddels bekend. We zijn uiterst positief over het verdere prijsverloop van het witte edelmetaal. De gehele analyse kan u nogmaals teruglezen op Belegger.nl of Beursduivel.be: De Perfecte Storm voor Palladium We nemen nogmaals onze conclusie van het stuk over:

Het complex voor palladium bevat diverse ingrediënten die de figuurlijke lont kunnen ontsteken. Aangezien palladium daarenboven een beperkte marktomvang heeft, kan dat voor de nodige prijsexplosies zorgen. Daarenboven speelt het aanzuigende effect van de voorgaande prijstop van bijna 1100 dollar/ounce eind jaren ’90 mee. Momenteel circuleert de prijs van palladium rond 800 dollar/ounce, wat nog een opwaarts potentieel betekent van 37,5 procent! Ondanks de stevige prijsappreciatie is er dus nog voldoende potentieel, want palladium stevent af op een ‘perfecte storm’. Indien er dit jaar problemen komen in de vraag/aanbodstructuur van het witte edelmetaal, dan wordt de vorige top rond 1100 dollar/ounce wellicht met het nodige gemak doorbroken om vervolgens nieuwe historische prijsniveaus op te zoeken. Aandachtige beleggers doen er goed om wat palladium op te pikken als diversificatie binnen hun investeringsportefeuille. Dit kan via de aankoop van onder meer fysieke munten, online depots, ETF’s of een selectie kwalitatieve aandelen.

Voor zilver hoeven we geen glans meer te breken, het blijft onze topfavoriet binnen de huidige seculaire bull market voor de prijzen van grondstoffen. Niet toevallig behoort de bovenstaande Top 3 tot het favorietenlijstje van het Grondstoffen Rapport van Slim Beleggen! Hoe optimaal profiteren van de explosieve rendementen? Registreer u en wordt abonnee van het Grondstoffen Rapport