hi-newmont-gold-crop-cp4138464 Een spannende week voor beleggers die goud bezitten. De Fed zal deze week besluiten of zij vrolijk volop geld blijft printen, of dat er eindelijk een begin wordt gemaakt met het afbouwen van quantitative easing. Zoals altijd zijn de ogen gericht op de Fed: die komt 17 en 18 december voor de laatste maal dit jaar bijeen en het zal erom spannen. Een lichte meerderheid van de experts verwacht nog geen tapering actie deze maand, maar het zal een dubbeltje op zijn kant zijn. Voor wie goud bezit, is het wellicht extra spannend. Mocht de Fed een eerste aanvang maken met tapering, dan kan het edelmetaal nog een tik (je) krijgen. Maar mocht dit doorgeschoven worden naar volgend jaar en dus naar Janet Yellen, dan verwachten experts een bounce tot $1.300.

Goud: sterk oversold

CNBC peilde de stemming onder goud experts om eens te zien hoe de mening is over de huidige goudprijs, het sentiment en de verwachtingen voor de korte termijn. Mark O’Byrne, oprichter en CEO van het in  Dublin gevestigde GoldCore denkt niet dat de Fed nu al tot tapering overgaat. En dan zou de goudprijs in zijn optiek kunnen herstellen tot circa $1.300 per jaareinde. Mocht de Fed wel op de tapering knop drukken, dan ligt een hertest van de sterke steun op $1.200 voor de hand.

>>>GRATIS GOUDEN TIP: koop eens een GOUDBANK<<< Daar denkt niet iedereen op de goudmarkt hetzelfde over: 52 procent van de experts verwachten een lagere goudprijs deze week, 26 procent verwacht weinig beweging terwijl slechts 22 procent aan een hogere goudprijs denkt. Reuters peilde vorige week nog de mening over tapering, of geen tapering: 32 van de ruim 60 ondervraagde economen verwacht pas actie in maart 2014 op dat front, 22 denken aan januari en slechts 12 mikken op december als start van de afbouw van het quantitative easing programma (tapering). Het wachten is op het verlossende woord van Bernanke op woensdag 18 december. Het sentiment op de goudmarkt is sterk negatief. Beleggers die weten dat dit dé momenten zijn om als contrarian toe te slaan nemen nu een abonnement op het Slim Beleggen GOUD & ZILVER Rapport