Twitter De Twitter IPO was een daverend succes, de koers van het aandeel is ruimschoots verdubbeld. Wat moeten beleggers nu met het aandeel? Is het nog steeds interessant? Twitter heeft een sterk beursdebuut gemaakt, daar kan geen enkele twijfel over bestaan. In de eerste beursmaanden steeg de koers van het aandeel fors. Dat was misschien een beetje een verrassing, want iedereen zat nog met de herinnering aan de mislukte IPO van Facebook in gedachten. Daarmee wordt nogmaals bewezen dat het ene aandeel het andere niet is. Bovendien blijkt de geschiedenis zich niet altijd te herhalen. Soms worden hooggestemde verwachtingen ingelost, soms is dat dan weer niet het geval. De beurs houdt niet voor niets altijd verrassingen in petto voor beleggers.

>>>Volg ons op TWITTER<<<

Facebook was dus een geweldige afknapper. Iedereen rekende op een daverend debuut van deze social media site maar daar kwam dus aanvankelijk niets van terecht. Het duurde vele maanden alvorens de beurskoers boven de prijs van de IPO uitkwam. De aandeelhouders van Facebook hebben flink geduld moeten koesteren.

Twitter: kopen houden, of verkopen?

Wat moeten beleggers doen met aandelen Twitter: kopen of verkopen? Naar gelang van de bron verschilt het advies. Maar eigenlijk kan een fundamenteel advies voor Twitter alleen gegeven worden op basis van een diepgaande analyse. Scott Devitt bij Morgan Stanley pretendeert zo’n grondige analyse te hebben gemaakt en zijn conclusie is niet zo vleiend voor het aandeel. Het advies voor Twitter werd kort en goed op verkopen gezet waar Devitt eerder nog een houden advies hanteerde. Hij vreest dat de koers een fikse duik kan maken. De target werd door Morgan Stanley namelijk gezet op $33 en dat is een heel eind onder de huidige beurskoers. Volgens Devitt zijn Facebook en Google betere aandelen om momenteel te bezitten, een advies dat we voor zijn rekening laten. Devitt beweert dat Twitter met een premie noteert boven zijn concurrenten, een uitspraak die we eveneens voor zijn rekening laten. Wilt u weten of Slim Beleggen brood ziet in Twitter, verkrijg dan hier ons TECHNOLOGIE Rapport ! Slim Beleggen - Technologie Rapport 2013 - 108 procent