Voor Bitcoin lijkt de Wet van Murphy duidelijk opgeld te doen. Diverse Bitcoin Exchanges werden simultaan aangevallen door hackers. De cryptovaluta blijft zo maar weinig bespaard deze dagen. Rampspoed lijkt Bitcoin te achtervolgen. Het slechte nieuws stapelt zich op. Gisteren vond er een gecoördineerde DDoS aanval plaats op diverse Bitcoin handelsplatforms. En dit slechts enkele dagen nadat het populaire Mt. Gox eruit lag wegens een ‘critical flaw‘ oftewel een bug die ontdekt was in de Bitcoin code. Jawel, laten we vooral niet vergeten dat het Bitcoin concept vernieuwend tot mogelijk zelfs revolutionair is, maar in essentie nog altijd ‘slechts’ uit bits en bytes bestaat.
>>Zoekt u een storingsvrij alternatief voor bitcoins? Download dan hier onze GOUDGIDS<<
Een DDoS aanval wil eigenlijk niets anders zeggen dan een poging van hackers om de server (s) plat te leggen door die massaal te bestoken met nepverzoeken. Eenserver heeft maar een X capaciteit: zodra het aantal verzoeken aan de server het maximum overschrijdt, kunnen er vervelende dingen gebeuren, zoals dat de server overbelast en wel geen enkel verzoek meer in behandeling neemt.
Bitcoin: bad karma?
Andreas Antonopolous, chief security officer bij Blockchain.info (een Bitcoin wallet service), liet CoinDesk weten dat ‘er sprake was van een massieve, gecoördineerde aanval op Bitcoin Exchanges.’ Dat dwong bijvoorbeeld Bitstamp ertoe alle bitcoins opnames tijdelijk te bevriezen. Er dreigt geen geld verloren te gaan volgens Antonopolous omdat de meeste Bitcoin Exchanges geen geautomatiseerde opnames toestaan. De schade zou daarmee beperkt blijven tot het tijdelijk niet kunnen opnemen van tegoeden. Dat zou ‘één tot enkele dagen’ kunnen duren. De DDoS aanval lijkt op het eerste gezicht niet al teveel indruk te maken op Bitcoin bezitters, Wellicht omdat ook gewone banken regelmatig het slachtoffer zijn van DDoS aanvallen en Bitcoin daarmee wellicht nóg wat meer op ‘echt geld’ begint te lijken. Het moment van deze DDoS aanval isechter opvallend, zo vlak na het gedoe rond Mt. Gox en de ‘critical flaw.’ Dit lijkt dan ook doelbewust gepland met vooralsnog niet al te grote gevolgen, maar dan moet het niet te lang duren. De Wittebroodsweken zijn definitief voorbij voor Bitcoin. Vog ons op TWITTER als u snel op de hoogte wilt raken van relevant financieel nieuws!